CLUBNIEUWS

18x bekijk, klik en lees


We vragen het...

Denise Go-Feij 

bezocht Sydney

(RC Bilthoven-Zandzegge) 


 

24 UUR-BIKKELS 

RC Schaijk - Land van Ravenstein

     

MUZIEK MAAKT SLIM

Rotaryclubs D1580

 

 

... Jaar is Ruben van Merweland (RC Leiden AM) en daarmee de jongste clubvoorzitter ooit van Rotary in Nederland. 

 


 

BEKLIMMING

VERGROOT

VERTROUWEN 

RC Voorburg

 

RONDJE DEVENTER COMPLEET

Deze maand is het rondje historisch Deventer ‘voelen’ compleet met de laatste van de rij driedimensionale plaquettes. Deze liet RC Deventer in samenwerking met gemeente Deventer en de ANWB maken en plaatsen op historische gebouwen als de Latijnse School, de Sociëteit der Hereeniging, de Broederenkerk en tot slot de Boreel.

Plaquette-1

Op de plaquettes staat in het kort in braille de functie van het pand beschreven. 

www.rotary.nl/deventer

KORT

5x 500

Mooi zichtbaar en betrokken: RC Weesp-Vechtstreek Noord was eind augustus opnieuw op de plaatselijke Verenigingenmarkt (tijdens het Sluis- en Bruggen- feest) aanwezig en deelde vijf cheques van vijfhonderd euro uit aan diverse verenigingen en clubs (die zich van tevoren hadden aangemeld via een voorwaarden- formulier) ter ondersteuning van hun projecten. 

www.rotary.nl/weespvechtstreeknoord 

clubnieuwskort ooievaar

VOCATIONAL MET KERSEN

Tijdens de Beursvloer maakte RC Bunnik een ‘match’ met Fruitbedrijf Oskam om kennis van de leden met het bedrijf te delen. De ruil: een rondleiding over het bedrijf. Midden in de oogsttijd van de kersen en aardbeien liet een delegatie van 25 Rotaryleden zich voorlichten in de boomgaard. Een zomers staaltje van mooie Vocational Service.

www.rotary.nl/bunnik

clubnieuws reynaeart

VINTAGE TOER

In de dertig jaar dat Stichting Hulphond bestaat, zijn er al 1.300 honden geplaatst die het leven van hulpbehoevende mensen een stuk makkelijker maken. De opbrengst van de autorally die RC Zwijndrecht Waal en Devel onlangs organiseerde, gaat naar de stichting. Er kon in twee categorieën getoerd worden: met de ‘gewone’ auto of een ‘vintage’ exemplaar van 25 jaar of ouder.

www.rotary.nl/zwijndrechtwaalendevel

 

 

 

 

Boer helpt boer

 

 

 

 

Bijzonder

WIE: Kiki Lin (19)
WAT: Jaarkind uit Taiwan


KORT

VREDESMONUMENT

De gezamenlijke Rotaryclubs in Sint Maarten onthulden afgelopen zomer een vredesmonument bij de bibliotheek in Philipsburg. Volgens Angela Gordon, oud-voorzitter van RC St. Maarten Sunrise, heeft de promotie van vrede een bijzondere betekenis op Sint Maarten. ‘De lokale misdaadstatistieken staan bol van gevechten tussen bendes, moorden en steekpartijen op scholen. Het monument symboliseert de idealen van Rotary-grondlegger Paul Harris.’

 

clubnieuws botary
clubnieuws botary

TWEEDE LEVEN VIA MARKTPLAATS

Voordat de slopers het oude deel van verzorgingstehuis Careyn Weddesteyn neerhaalden, hebben Rotarians van RC Woerden-Oude-Rijn een deel van de inboedel schoongemaakt, gefatsoeneerd, opgemeten en gefotografeerd en vervolgens (binnen een halfjaar) via Marktplaats verkocht. Klappers: de horecavaatwassers en rvs-werktafels. De opbrengst komt voor een deel de bewoners weer ten goede (aanschaf biljartlaken, parasols en terrasstoelen).

www.rotary.nl/woerdenouderijn

KOFFERBAKMARKT

De kofferbakmarkt (zolder opruimen, alles in de kofferbak en verkopen maar) in Avenhorn, georganiseerd door RC Koggenland, werd na een eerdere afgelasting door het slechte weer, begin september een groot succes. Het evenement kon op de oorspronkelijke locatie, het dorpshuis, plaatsvinden. In overleg met de gemeente werd wel een gebied met verharde ondergrond achter de hand gehouden, mocht het opnieuw zeer slecht weer worden. De opbrengst gaat naar Stichting Bake for Life: dit jaar zullen twee dieselgestookte (in plaats van hout-) bakovens voor een dorp in Kenia en Oeganda aangeschaft worden.

www.rotarykoggenland.nl


WEERTER PRODUCTPRIJS

DAAGT ONDERNEMERS UIT

RC Weert


8 NOVEMBER

BRIDGE IN DE KLAS 

RC Dordrecht 


 

 

En we noemen hem...

RC Huizen Gooimeer 

 

 

Meer speelveld

voor topkids

RC Assen Noord

 

Clubnieuws | E-zine Rotary Nederland | september 2014

15/18
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...