Hoge nood en geen toilet? Of zelfs geen veilig struikgewas? Je moet er niet aan denken… 19 November is World Toilet Day. Deze dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties om aandacht te geven aan (en actie te voeren voor) de 2,5 miljard mensen ter wereld die geen veilig en schoon toilet hebben. Met alle gevolgen van dien. Sanitatie is een van Rotary’s focusgebieden. Het eerste project van RC Chicago, de club van onze founder Paul Harris, was het realiseren van openbare toiletten in hun stad (1907). Waarmee de stap naar 's werelds eerste serviceclub werd gemaakt. De organisatie Wasrag (The Water & Sanitation Rotarian Action Group) ondersteunt clubs die onder meer in ontwikkelingsgebieden meer toiletten willen aanleggen. Van technische informatie tot het vinden van projecten tot samenwerking met clubs. 

Meer informatie over waterprojecten ook bij de voorzitter van uw districtswatercommissie (tezamen het NL Waterplatform), zie de districtswebsite voor contactgegevens. www.wasrag.org

HOGE NOOD

IN BEELD


Hoge nood en geen toilet? Je moet er toch niet aan denken… Op 19 November is het World Toilet Day. Deze dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties om aandacht te geven aan de 2,5 miljard mensen ter wereld die geen veilig en schoon toilet hebben.

5/17
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...