CLUBNIEUWS

23x bekijk, klik en lees


WE VRAGEN HET...

BAS HENDRIKSEN

RC 's Gravenhage


Sandra Roelofs op bezoek

RC Oostburg

     

OP ROZEN

RC Horst

 

BIJZONDER

WIE: Bert Slingenberg (RC Vlissingen)

WAT: Tandarts en forensisch odontoloog

 

 


clubnieuws doedag

DOEDAG BEGRAAFPLAATS

RC Den Haag-Kijkduin organiseerde voor het tweede achtereenvolgende jaar een schoonmaak/doe-dag op de plaatselijke joodse begraafplaats. Joodse graven mogen om religieuze reden niet worden geruimd, de kleine joodse gemeenschap heeft te weinig middelen om de plaats zelf te onderhouden. Onder meer zes overwoekerde zerken werden tijdens de werkzaamheden blootgelegd.

KORT

IN DE MODDER VOOR MOZAMBIQUE

Uit alle hoeken van het land kwamen de negentig deelnemers voor de achtste trial voor vierwiel-aangedreven auto’s die in Nijeholtpade werd verreden. Organisator RC Wolvega steunt met de opbrengst onder meer een project voor sanitaire voorzieningen bij basisscholen in Mozambique.

clubnieuwskort ooievaar
clubnieuws reynaeart

Ontwerper Cornelis Huisman (rechts) geeft aanwijzingen. Foto: Ben Wojtas

VOGELVERHUIZING

De Vuurvogel, een geschenk van RC Emmen aan de stad bij hun 25-jarig bestaan, is onder grote belangstelling gedemonteerd om via de werkplaats van de schilder begin 2015 naar zijn nieuwe plek gebracht te worden. De verhuizing van de windwijzer werd nodig door wijzigingen in de openbare ruimte. www.rotary.nl/emmen


 

Museumoprichting

à la 2014

RC Harderwijk

 

...potten jam werden door leden van RC Neede en familie klaargemaakt voor de lokale Jammarkt die jaarlijks duizenden bezoekers trekt. 


TAPPUNT HIER & DAAR

Op het Marktplein in Bolsward en duizenden kilometers verderop in de Dominicaanse Republiek, staat sinds kort een tappunt. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor zorgvuldig omgaan met goed drinkwater. Het project is gestart om het vijftigjarig jubileum van RC Bolsward te vieren. Inmiddels worden ook een tappunten in Sneek en Ghana geplaatst, ook Workum volgt.  

ZEILLES JUNIOREN

Alle (klein)kinderen van de RC’s in Bergen op Zoom werden eind van de zomer uitgenodigd om een middag te komen (leren) zeilen, surfen of varen. Als afsluiting volgde een barbecue met de (groot)ouders. Een sportieve eerste kennismaking!

clubnieuws botary

KORT


clubnieuws tappunt

RC Bolsward voorzitter Minke Koornstra en voorganger Sipke Draisma bij het eerste watertappunt

ZITTENBLIJVERS

Sinds 2010 wordt stap voor stap de St. Angelo Primary School in Kenia opgebouwd. Stichting Campvuur hielp enkele lokalen realiseren, RC Drachten doneerde voor de schoolbankjes en bijbehorende stoelen die plaats bieden aan tweehonderd kinderen. www.campvuur.nl

clubnieuws - zittenblijvers

KOPPELEN

27 November van 14.30-18.00 uur (MOC gebouw) zullen Rotarians van RC Hilversum weer fungeren als matchmaker op de zogenaamde beursvloer om maatschappelijke behoeftes van diverse instanties en instellingen in de vorm van vraag en aanbod aan elkaar te koppelen.

www.hilversumverbonden.nl/beursvloer


Plezier en leren in

één dierenweide

RC Leidschendam-Duivenvoorde


OOK ROTARIAN

JOKE WITTEVEEN 

RC Hoorn de Compagnie

 

Internationaal fellowship

in de sneeuw

ISFR

 

 

Sterren stralen

RC Doetichem-Oude IJssel en RC Doetichem

 


KORT

MOOI EENDJE

Lelijke eendjes zijn onverminderd populair. De Stichting 2CV4U (Deux Chevaux for you), die in Erlecom een restau­ratie- en onderhoudswerkplaats voor oldtimers als leerwerkbedrijf voor kansarme jongeren exploiteert, ontving van RC Nijmegen 1.200 euro voor de aanschaf van een bioreiniger.

clubnieuws - mooi eendje
clubnieuws - schotse spaarders

ZOEKTOCHT SCHOTSE SPAARPOTTEN

Welke Rotaryclub heeft deze spaarpot in zijn bezit of kent een club die deze heeft? Er bestaan vier exemplaren, gemaakt in Schotland (in 1948) door een Rotarian om de vriendschapsbanden met diverse clubs te bevestigen. Eén exemplaar is in Nieuw-Zeeland, één pronkt bij RC Voorburg, de andere twee exemplaren zouden zich in Nederland moeten bevinden. Wie meer weet, neemt contact op met Jos Tigges van RC Voorburg.

STEUNTJE IN DE RUG

In samenwerking met Stichting Look Good Feel Better houdt ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen succesvolle workshops over uiterlijke verzorging voor kankerpatiënten. RC Hoogeveen ondersteunt financieel deze workshops. In het ziekenhuis liet Rotarian Anouschka van Vloten zich een siliconen hoofddeksel uitleggen waardoor koude vloeistof stroomt. Dit geeft minder kans op haarverlies na chemo-behandelingen.

clubnieuws - steuntje in de rug

 

Bijzonder onderscheiden

RC Walcheren

 


 

ROTARY DOCTORS NEDERLAND

 

 

Werven in goudgeel

RC Voorschoten-Leidschendam

 


Door nieuwe inzichten over de lokale zorg in Afrika, en door behoefte aan een hernieuwde kijk op de eigen organisatie is herbezinning op beleid en strategie in een nieuwe bestuurlijke context gewenst en nodig. Om deze dynamiek maximaal ruimte te geven wordt gezocht naar een nieuw bestuur.

BESTUURSLEDEN (m/v)

Het betreft de functies van voorzitter, secretaris, penningmeester, arts, PR/Marketing, en eventueel een bestuurder voor facilitaire ondersteuning.

Heb je interesse om aan deze nieuwe start vorm te geven? Idealen aan werkelijkheden te koppelen? Je in te zetten voor een ontwakend continent? Voor vrijwilligers (tand)artsen?

Bel of mail dan Bert Vroon: 06 228 077 44 / bert@avroon.nl

Hij begeleidt als oud-Gouverneur op verzoek van het Gouverneursberaad en van RDN deze transitie.

www.rotarydoctors.nl

Clubnieuws | E-zine Rotary Nederland | November 2014

15/17
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...