INSIDE ROTARY


Inside - foto Jan Hol - Doop tulp

Officiële tulpendoop door oud-gouveneur D1550 Jan Hol bij de Kasteeltuinen te Arcen.

 

Het tv-programma ‘Man bijt hond’ organiseerde na de ramp op de Filipijnen eind vorig jaar een veiling waarvan de opbrengsten naar het rampgebied gingen. Na kort maar fel bieden ging een kavel naar Rotary: de ‘End Polio Now’-tulp die onlangs zijn officiële doop onderging.

 

Wie de tulp koopt, helpt mee polio wereldwijd te bestrijden. Een groot deel van de opbrengst gaat naar Rotary’s ‘End Polio Now’. Er zijn legio mogelijkheden om de tulpenbollen op een positieve manier in te zetten. Bijvoorbeeld als cadeau namens uzelf of namens de club. Of u plant als club een gemeenteplantsoen vol met deze kleurrijke bollen, in ruil voor aandacht voor Rotary!

 

Schrijf nu in voor een bollenpakket

Begin september is de eerste serie bollen klaar, maar u kunt nu al voorinschrijven. De ‘End Polio Now’-tulpenbollen worden aangeboden per luxe verpakking van 25 stuks en kosten 15 euro.

Voor acties van grote omvang, gaan wij graag met u in overleg.

U kunt dit aangeven op www.onlineaanmelding.nl/rotary

ROTARY MAGAZINE DIGITAAL EN PRINT

De ontwikkeling van de digitale uitgave van Rotary Magazine is in de eerste helft van dit jaar begonnen. Alle Rotarians ontvangen vanaf nu het magazine digitaal via e-mail. Wie het magazine graag op papier in de brievenbus wil blijven ontvangen, kan dat alsnog aangeven in het vakje ‘Voorkeuren’ in LeAd. In de mailing naar alle Rotarians (en een extra bericht aan de clubsecretarissen) van vorige maand, kon men deze keuze heel simpel aangeven met de ‘print-knop’. Zo’n tweeduizend Rotarians hebben aangegeven dat ze het magazine ook op papier willen blijven ontvangen.

 

Meer mogelijkheden
Het digitaal magazine biedt diverse extra mogelijkheden, zoals het delen van de artikelen op social media of via uw eigen mail. Eens of oneens met de stelling (zie pagina 20)? In het digitaal magazine kunt ook u reageren. Films, links en pdf's verrijken de tekst. Bladeren gebeurt door te ‘swipen’ (door de pagina’s lopen) en te ‘scrollen’ (lezen door met de muis het scherm naar beneden te laten rollen). Een heldere uitleg over de structuur van het magazine, staat in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing.

 

Reageren op het magazine (digitaal of print) of heeft u tips? Stuur uw reactie naar redactie@rotarynederland.nl

 

GEZOCHT: REDACTEUREN SOCIAL MEDIA

De afgelopen paar jaar worden onze Facebook-, LinkedIn- en Twitteraccounts door een vast clubje Rotarians beheerd. Met bijzondere dank aan pioniers Henk-Jaap Kloosterman (RC Voorburg-Vliet) en Sonia Drannikova (RC Utrecht-International) die onlangs met deze werkzaamheden gestopt zijn. Graag geven zij nu het stokje door aan nieuwe enthousiastelingen met (ruime) social media-ervaring, die met elkaar het Facebook- en Twitteraccount willen beheren en uitbreiden. Gezocht wordt naar Rotarians die het bovendien leuk vinden om hun kennis op dit gebied te delen op bijvoorbeeld informatieavonden bij clubs. Interesse? Mail graag naar info@rotarynederland.nl en vermeld ‘social media’. Er wordt contact opgenomen voor een informatiebijeenkomst die na de zomer(vakantie)periode zal plaatsvinden.


EXPO MILAAN 2015

Na beraad heeft de Rotary International Board of Directors tijdens haar vergadering in Sydney op 30 mei besloten alsnog af te zien van deelname aan de Expo 2015. De teleurstelling is internationaal groot, vooral bij de Italiaanse Rotarians die hard gewerkt hebben voor deze mogelijkheid. De Board vond het financiële risico te groot.GOUVENEURSBERAAD 2014-2015

Vanaf 1 juli is het nieuwe Gouveneursberaad aangetreden. Een kort voorstelronde (meer in het Rotary Magazine van september).

Op de foto van links naar rechts: • Willem van der Mark, gouverneur D1580 • Carla Kuipers, gouverneur D1560 • Peter de Waard, gouverneur D1610 • Marion van den Brink, gouverneur D1570 • Albert Latour, gouverneur D1550 • Pia Kraak, gouverneur D1600 • Rob Staal, gouverneur D1590

 NIEUWE FUNCTIES APP ROTARY NEDERLAND

Onze app Rotary Nederland is een groot succes. Voor nog meer gebruikersgemak, zijn onlangs de volgende functies toegevoegd:

  • De zoekfunctie is uitgebreid: tik een deel van de naam van een Rotarian in en vind...
  • Vanuit de app kan direct gemaild worden naar álle Rotarians in Nederland
  • De app is nu ook beschikbaar voor Windows smartphones
  • Binnenkort volgt de mogelijkheid via de app te chatten

Inside - beeld smartphone

Inside Rotary | digitaal magazine Rotary Nederland | juli 2014

8/20
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...