CLUBNIEUWS

23x bekijk, klik en lees


WE VRAGEN HET...

ROB KLERKX

Landelijke Ledencommissie

 


OOK ROTARIAN

PAUL VAN VLIET

(Architect Kasteel ter Haar)

RC Hilversum

 

BIJZONDER

AGNES WOLFKAMP van Rotaplast

RC Enschede

 

... keer wordt het dat de Rotary Beroepenvoorlichting in Rijssen

plaatsvindt: op 26 januari 2015. RC Rijssen was een halve eeuw

geleden initiatiefnemer; later sloten ook de dochterclubs

Hellendoorn-Nijverdal en Bathmen de Schipbeek aan. Namen

in de beginperiode twintig leerlingen deel, nu zijn dat er bijna

duizend. Ruim tachtig beroepenvoorlichters vertellen over

zeventig beroepen.

 

 

 


clubnieuws doedag

PARADIJSVOGELS

Van aalscholver, kerkuil, grauwe gans tot zeearend: vogels, meer fauna en bijzondere flora voelen zich bijzonder thuis in It

Easterskar. RC Oranjewoud-Heerenveen plaatste onlangs een loopbrug in het natuurgebied. Die vormt een mooie aanvulling op de toegankelijkheid van het gebied, dat zeer in trek is bij vogelaars. Er broeden maar liefst tachtig verschillende soorten vogels.

KORT

BRUNCH

In samenwerking met Steunpunt Mantelzorg verzorgde RC Venray voor de tiende keer een brunch voor alle mantelzorgers in de gemeente Venray. Als zwarte en witte brigade staken de leden hun handen uit de mouwen. Ook de burgemeester hielp een handje mee. Zo’n 150 mantelzorgers genoten culinair (en van de gedeelde

ervaringen) in het plaatselijke restaurant

ANNO 54.

clubnieuws what you see

What you see…
What you see is what you get: RC Voorburg demonstreerde op een festival de inhoud van een ShelterBox en zette de tent op. Het leverde een flink bedrag van de bezoekers op, dat de club aanvulde zodat er drie boxen gedoneerd konden worden. 


 

Rotary Santa Run

NL 2014 in cijfers 

 

 

 

24 januari

Nieuwjaarsconcert

RC Epe

 


Nuttige met aangename

Jonge eiken, dennen en berken sneuvelden tijdens de jaarlijkse doedag van RC Beilen. De leden werken met partners, kinderen en kleinkinderen in het natuurgebied Terhorsterzand samen om een deel van de heide bij het viaduct over de A28 vrij te maken van het opgeschoten groen. Het nuttige werd met het aangename verenigd: lunch en borrel werden bij de plaatselijke scoutingclub gehouden, een van de goede doelen van de club.

clubnieuws doedag

KORT


Wie weet wat

75 fanatieke deelnemers verzamelden zich in een Nijkerks café voor een vraag-en-antwoordspelletje tijdens de pubquiz, georganiseerd door RC Nijkerk voor het goede doel. Elf teams, bestaande uit zes deelnemers, moesten vragen beantwoorden over onder meer muziek, Hollandse weetjes en reclame. In de slotronde werd de parate kennis over Nijkerk, aan de hand van foto's, getoetst.

Rotarydag Mons 25 april

Mons is dit jaar Europa’s culturele hoofdstad. De lokale Rotaryclubs organiseren in dit licht een culturele dag exclusief voor Rotarians op zaterdag 25 april. Er worden diverse privérondleidingen gegeven, de tentoonstelling van Van Gogh wordt bezocht, net als het historisch centrum. Meer info op www.rotarymons2015.sitew.be

Clubnieuws - Mons

Oud weer als nieuw

RC Oosterhout-Regio

 


JONGEREN LEREN REANIMEREN 

RC Oosterwolde

 

 

Zeg maar Dennie

Zes Groningense Rotaryclubs

 

 

Het boek van...

 

 


KORT

Oscar Gala

Op zaterdagavond 21 februari organiseert RC Dordrecht-Ter Merwe het jaarlijkse CineDordt Oscar Gala, de opbrengst is bestemd voor Stichting Zienderogen.

Met rode loper, naar keuze vooraf een

galadiner en afterparty. Kijk voor het

programma en kaartverkoop op

www.CineDordt.nl 

clubnieuws oscar

Politieagente in de dop 

De scholing van een meisje op de Filippijnen is drie jaar lang gewaarborgd door de donatie van 2.400 euro van RC Rotterdam-Alexander aan de stichting SPOSA Child. Het meisje wil graag politieagent worden ‘zodat zij de zwakkeren in de samenleving kan beschermen’. Via SPOSA Child wordt de club op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van hun protegee.   

www.sposachild.com


7000 km uitdaging

RC Zwijndrecht

 

 

Samen voor de

voedselbank

RC Voorschoten-Leidschendam

 


Sterk samenwerken voor BINGO

Clubnieuws | E-zine Rotary Nederland | Januari 2015

6/16
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...